Makale Haberi 2024

En son araştırma makalem “Genetic Algorithm Optimization of Langevin Thermostat and Thermal Properties of Graphene-Aluminum Nanocomposites: A Molecular Dynamics”, Modelling and Simulation in Materials Science and Engineering dergisinde yayımlandı, bunu duyurmaktan büyük heyecan duyuyorum!

Bu çalışmada, denge dışı moleküler dinamik (NEMD) simülasyonları kullanarak grafen kaplı alüminyum kompozit nanomalzemelerin termal özelliklerini inceledim. Araştırma, termostat hacmindeki sıcaklık sapması gibi kritik bir soruna odaklanıyor. Genetik algoritma (GA) optimizasyon yöntemi kullanarak, farklı boyutlardaki nanomalzemeler için en uygun zaman adımı ve Langevin termostatı sönümleme parametrelerini belirledim. Optimum parametreler, sıcaklık kontrolünde önemli iyileşmeler sağlandı ve çalışma, termal iletkenliğin sıcaklık arttıkça azaldığını, ancak daha büyük termostat uzunluğu ile %9.85 oranında arttığını gösterdi.

Bu araştırma, ileri nanomalzeme tasarımlarında termal özelliklerin daha iyi kontrol edilmesi için önemli sonuçlar sunuyor.
Makaleye tam metniyle buradan ulaşabilirsiniz: [Link to the paper]